ZorgisZó: onze eerste branded YouTube-serie!

In de serie ZorgisZó van Pensioenfonds Zorg & Welzijn wisselen zorgverleners voor een dag van baan. Door de afleveringen maken jongeren kennis met de organisatie en betrokken medewerkers uit de zorg. ‘We willen jongeren laten zien dat we een fijne club zijn’, zegt Stefan Meershoek, marketing & communicatieadviseur bij PGGM.

Opdrachtgever: Pensioenfonds Zorg & Welzijn
Conceptontwikkelaar: PGGM en C2B Amsterdam

Marketingmagazine Adformatie noemt de serie ‘Jouw Vrouw, Mijn Vrouw voor zorgverleners’.

ZorgisZó zorgt voor kruisbestuiving in brede zorgsector

‘Met deze serie willen wij als organisatie een gezicht krijgen. In Nederland zijn ongeveer 200.000 mensen tussen de 18 en 28 jaar aan ons verbonden. Dit gebeurt automatisch als je in de zorg werkt. Wij hebben echter weinig contactmomenten met deze doelgroep; over het algemeen houden ouderen zich bezig met dit onderwerp. Met deze campagne proberen we die contactmomenten te initiëren’, aldus Meershoek.

De vierdelige serie wordt gepresenteerd door Lonneke Marsman, tevens zelf werkzaam in de zorg als verloskundige. ‘We zijn erin geslaagd een authentiek format neer te zetten, waarmee we onze boodschap op een pakkende en laagdrempelige manier over de bühne brengen’, stelt Joost Bout, accountmanager van marketingbureau C2B. ‘Het geeft een prachtig beeld, over hoe deze zorgverleners dagelijks bijdragen aan een vitaler Nederland.’

Online format smaakt naar meer

‘Al langere tijd hebben we de ambitie om series te maken voor op YouTube’, voegt Sander Beekman, regisseur FOUR CREATING, toe. ‘Dankzij C2B en PFZW kregen we eindelijk de kans om met ZorgisZó een tv-waardig format van acht minuten per aflevering te ontwikkelen. Het was een pittige uitdaging, maar we zijn ontzettend trots op het productieteam. Het resultaat smaakt zeker naar meer en wij zijn er klaar voor!’

Het bovenstaande nieuwsbericht is eerder gepubliceerd op Adformatie en FonkOnline.

Alle afleveringen zijn te bekijken op de kanalen van Pensioenfonds Zorg & Welzijn en het platform Betere Wereld. Maar voor het gemak hebben we ze ook hieronder staan!