Casevideo-format voor Albert Heijn Media Services
Het mediabureau van de bekendste supermarktketen van Nederland biedt merken de mogelijkheid om dagelijks miljoenen consumenten te bereiken. Daarbij hebben ze de beschikking over alle fases van de shoppermarketing funnel: van oriëntatie (het bladeren in een Allerhande) tot overweging naar aankoop (het winkelschap).

Daarmee probeert AH Media Services met slimme campagnes consumenten te helpen bij het vinden van de juiste producten. Om potentiële adverteerders te enthousiasmeren voor themacampagnes, sloegen wij de handen ineen om een format te ontwikkelen voor informatieve casevideo’s.

Ga voor 6!
We werkten gezamenlijk aan de casevideo ‘Ga voor 6’, de watercampagne van AH Media Services, de casevideo van ‘Wat Schenk jij met Kerst’ en die van de ‘Buitenborrel’.

Vanuit het inzicht dat Nederlanders gemiddeld te weinig water op een dag drinken, wil Albert Heijn zijn consumenten aansporen meer water te drinken.

Deze campagne kwam tot stand in samenwerking met de grote A-merken uit het waterschap: Spa, Bar-le-duc, Sourcy, Chaudfontaine, San Pellegrino en het AH-huismerk. In deze casevideo is gekozen voor een mix van animatie en nieuwe beeldmateriaal om het campagneverhaal op een duidelijke, maar ook pakkende manier te vertellen.

Wat schenk jij met kerst?
Rond de feestdagen ontwikkelde Albert Heijn Media Services met negen wijnmerken de retail mediacampagne ‘Wat schenk jij met kerst’, om consumenten te helpen met het maken van de juiste keuze.

Category manager Spike Huisman selecteerde speciaal voor de campagne negen heerlijke wijnen die goed smaken bij kerstgerechten als gevogelte, vis, kaas en desserts.

Buitenborrel
Om mensen inspiratie te geven voor een geslaagde borrel met vrienden of familie, ontwikkelde Albert Heijn Media Services een multimedia campagne. De resultaten van de campagne worden weergegeven in deze casevideo.

Met een insert in de Allerhande bereikte de Watercampagne ruim 4,4 miljoen consumenten en scoorde online 1,8 miljoen views op AH.nl met online display bannering.

De casevideo’s voor de Kerst en de Buitenborrel werden in hetzelfde format als de Watercampagne geproduceerd om herkenbaarheid te creëren bij de doelgroep.

Klant

AH Media Services

Projecten

Buiten Borrel, Ga voor 6, Wat schenk jij met kerst?

Opdrachten

1x Promotiefilm, 3x Case video