Het mediabureau van de bekendste supermarktketen biedt adverteerders de mogelijkheid om dagelijks miljoenen consumenten te bereiken. Daarbij hebben ze de beschikking over alle fases van de shoppermarketing-funnel: van oriëntatie (het bladeren in een Allerhande) tot overweging naar aankoop (het winkelschap).

Opdrachtgever: AH Media Services

AH Media Services probeert met slimme campagnes consumenten te helpen bij het vinden van de juiste producten. Om potentiële adverteerders te enthousiasmeren voor themacampagnes, sloegen wij de handen ineen om een format te ontwikkelen voor informatieve casevideo’s.

Ga voor 6!

Eerder dit jaar werkten we gezamenlijk aan de casevideo ‘Ga voor 6’, de watercampagne van AH Media Services. Vanuit het inzicht dat Nederlanders gemiddeld te weinig water op een dag drinken, wil Albert Heijn consumenten aansporen meer water te drinken.

Deze campagne kwam tot stand in samenwerking met de grote A-merken uit het waterschap: Spa, Bar-le-duc, Sourcy, Chaudfontaine, San Pellegrino en het AH-huismerk. In deze casevideo is gekozen voor een mix van animatie en nieuwe beeldmateriaal om het campagneverhaal op een duidelijke, maar ook pakkende manier te vertellen.

Wat schenk jij met kerst?

Rond de feestdagen lanceerde Albert Heijn Media Services samen met negen wijnmerken de retail mediacampagne ‘Wat schenk jij met kerst’, om consumenten te helpen met het maken van de juiste keuze.

Spike Huisman, categoriemanager en AH-wijnexpert, selecteerde speciaal voor de campagne negen heerlijke wijnen die goed smaken bij kerstgerechten als gevogelte, vis, kaas en desserts. De campagne bleek een groot succes, met een insert in de Allerhande die ruim 4,4 miljoen consumenten wist te bereiken. Daarnaast scoorden de wijncampagne 1,8 miljoen views met online display bannering.

Beide casevideo’s werden in hetzelfde format als de watercampagne geproduceerd om herkenbaarheid te creëren bij de doelgroep.