In samenwerking met partner C2B werkten wij aan de promotievideo voor Let’s Be Kind, een campagne die geld in het laatje moet brengen voor de bescherming van de teruglopende bijen-populatie.

De Bijenkorf Bee & Bee

Consumenten konden voor een bedrag van 250 euro overnachten in een Bijenkorf naar keuze, inclusief ontbijt, personal shopper en vele extra’s. Het warenhuis verdubbeld de overnachtingskosten en doneerde dit aan het goede doel The Pollinators, een platform dat met initiatieven de bijenpopulatie ondersteunt.

Inmiddels heeft de actie ruim 15.000 euro opgehaald en trok de video online meer dan 300.000 kijkers. Aannemelijk is dat dit bedrag de komende tijd verder zal groeien, aangezien De Bijenkorf meer campagne-evenementen organiseert in diverse filialen.

‘Alles viel op zijn plek’

‘Speciaal voor deze video mochten we samenwerken met topacteur – en ambassadeur van The Pollinators – Egbert Jan Weeber’, vertelt Sander Beekman, regisseur van de video. ‘Een eer, maar tegelijkertijd merkten we tijdens het filmen al dat dit een bijzondere video zou worden. Het unieke decor, puike acteerwerk en de sterk uitgedachte campagne maakt dat alles op zijn plek valt. En dat zie je terug in het eindresultaat en de opbrengsten.’

Dit bericht was eerder te lezen op FONK online. Meer informatie over The Pollinators is te vinden op hun site.